Julian F. Christmas

Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS - Ekspert i online markedsføring og konverterings optimering.
2 Feb 2018 · Læsetid 7 min.

Sådan optimerer du brugeroplevelsen på en webshop

Sådan optimerer du brugeroplevelsen på en webshop

Hvis du oplever problemer med at løfte konverteringsraten på din webshop kan det være gavnligt, at tage et helikopterperspektiv, og gennemgå den oplevelse brugerne har, når de interagere med dit brand. Vi anbefaler altid, at du bruger tid på at sætte dig i brugerens sted og korrigerer din webshop for alle små fejlene, før du begynder at opsætte A/B splittest.

At skabe en mindeværdig brugeroplevelse opnås gennem fokus på de helt små detaljer.

.

Brugeroplevelsen - også kendt som User Experience eller UX, er kort fortalt summen af alle oplevelser brugeren oplever på din webshop.

Den inkludere alt fra fonte, farve, æstetik, brugervenlighed, reklamer og helt til lydkvaliteten i dine videoer. Under brugeroplevelsen inkluderer Intelligo også det kunden oplever, efter de har afgivet en ordre.


Budskabet er, at brugeroplevelsen favner bredt. Den kan forstås som en paraply for hvordan din bruger føler, tænker, forstår og reagere på din webshop.

Når du skal optimere din webshop

At optimere brugeroplevelsen er på ingen måde en eksakt videnskab. Det er nærmere lige dele magi, mavefornemmelse, kreativ udfoldelse og videnskabelige teorier. Der findes desværre ingen magisk blå pille jeg kan give din webshop - og wupti - så er alt fantastisk.


Det må dog ikke skræmme dig væk fra, at tage helikopter brillerne på og sætte mål for, hvordan I ønsker at den samlede brugeroplevelse skal være.


Når du har sat de overordnede retningslinjer eller mål, så er det tid til at dykke ned i selv den mindste detalje. Alt i jeres organisation har indvirkning på brugernes oplevelse af jer. Det inkludere også hvordan i pakker jeres vare og hvilken tape i bruger til pakkerne.


For at forstå det billede brugeren skaber af jeres brand, skal du bryde jeres samlede brugeroplevelse ned i de unikke oplevelser som brugeren får, når de bevæger sig gennem alle jeres touch points.

Ved at nærstudere hver enkelt touch point og optimere dette, skaber du samlet set en bedre brugeroplevelse.


Lad os tage nogle konkrete eksempler på touch points, som du kan kigge nærmere på, når du skal optimere brugeroplevelsen.


Her kommer vores forslag til spørgsmål, som du kan stille dig selv:

 • Hvad er det første indtryk en bruger får når de lander på vores webshop?

 • Hvad ser brugeren når de begynder at skrive noget i vores søgefelt?

 • Hvad modtager brugerne i indbakken, når de registrerer sig, nulstiller deres password, tilmelder sig vores nyhedsbrev eller afgiver en ordre?

 • Hvordan siger vi tak til en bruger for at have udført en handling, såsom at registrere sig, at foretage et køb, at tilmelde sig vores nyhedsbrev osv.?

 • Hvad sker der når en bruger finder frem til et produkt vi ikke har på lager?

 • Hvad sker der hvis bruger søger efter et produkt, som ikke findes eller staver produkt navnet forkert?

 • Hvad sker der hvis en bruger skriver en e-mail uden @ på bestillingssiden?

 • Hvor meget information skal brugeren udfylde før de kan afgive en ordre på vores webshop?

 • Hvor meget tillid føler brugeren til os efter deres første besøg på webshoppen?

 • Hvor meget tillid føler brugeren til os efter deres femte besøg på webshoppen?

 • Hvordan skal brugeren forstå, at vi sender hurtigt og med en lav fragt omkostning?

 • Hvor svært er det for brugeren at finde rundt i vores menu struktur?

 • Hvis en besøgende skulle beskrive os med et ord, hvad ville det så være?

 • Hvis en kunde skulle beskrive os med et ord, hvad ville det så være?

… fortsæt selv med at stille gode spørgsmål til jeres webshop.


Når du begynder at tænke på de små touch points brugerne har med jeres webshop og brand generelt, vil du opleve at jeres overordnede brugeroplevelse forbedres markant.

Hvad betyder det så for din webshop?

Det betyder øget omsætning. En forbedret brugeroplevelser fører nemlig til en øget konverteringsrate.


Mange små og mellemstore e-commerce virksomheder er bygget med fokus på teknologi og hoved interessenternes egne design præferencer. Ved først at fokusere på den samlede brugeroplevelse efter en årrække med middelmådig drift snyder mange sig selv for potentiel hurtig vækst - Julian F. Christmas


Som konverteringsoptimerings eksperter ser vi dagligt webshops der er bygget på en solid backend og veleksekveret frontend, dog har de misset den vigtigste pointe der gør forskellen på en succesfuld og middelmådig webshop.


De levere ikke den mindeværdig brugeroplevelse, jeg referede til i indledningen


Når du ikke levere en mindeværdig brugeroplevelse forsvinder brugere lige så hurtigt som de kom. 99,5% af dem vil aldrig afgive en ordre. De vil faktisk slet ikke huske din webshop findes.


Det kan du nu gøre noget ved. Du kan gennemgå din webshop ud fra de spørgsmål jeg har skrevet ovenfor.


Begynd fra toppen og arbejd dig langsomt gennem dem. Når du er nået i bund, så ret så mange små “fejl” som du kan.


Når den generelle brugeroplevelse er forbedret, så er det tid til at dykke dybere ned i dine analyseværktøjer og øge konverteringsraten endnu mere. Om få uger udgiver vi en komplet liste med 95 konkrete ideer til at øge konverteringsraten på din webshop.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, så vil du modtage guiden direkte i din indbakke når den er klar.


God fornøjelse med at optimere brugeroplevelsen.

.

Vidensdeling er ikke noget vi siger
Det er noget vi gør

30 Jul 2018

3 ting du skal have styr på før du går i gang med online markedsføring

Når du skal går igang med at bruge penge og tid på online markedsføring er det vigtigt du som webshop ejer har dit datagrundlag på plads. Grunden til jeg gerne vil slå et slag for, at du som webshop ejer selv har styr på og forstår dit udgangspunkt er, at du senere nemmere vil kunne vurdere om den energi (om det så er...

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

26 Jul 2018

Stress besøgende til flere salg i din webshop

Når først du har en vis volumen besøgende på din webshop, er det tid til at kigge nærmere på hvordan du kan få flere af dem til at konvertere til betalende kunder. I denne artikel skal vi kigge nærmere på tre ret simple, men meget effektive, knapper du kan skrue på for at få flere besøgende til at købe i din webshop.

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

16 Jul 2018

Title-tag får brugeren til at klikke på din webshop

Du ved allerede, at søgemaskineoptimering i dag er en central rolle af en virksomheds markedsføring, da det er vigtigt at rangere højt i søgeresultaterne for at nå bedst muligt ud til brugerne. Der er mange aspekter af søgemaskineoptimering, herunder on-page SEO som består af forskellige elementer - blandt andet title-...

Rie Larsen

Skrevet af Rie Larsen
Webudvikler @ Intelligo Denmark ApS