Rie Larsen

Rie Larsen
Webudvikler @ Intelligo Denmark ApS - Ekspert i Magento og konverteringsoptimering.
9 Nov 2018 · Læsetid 6 min.

Brands der bruger andres billeder fra Instagram godt [Eksempler 2018]

Brands der bruger andres billeder fra Instagram godt [Eksempler 2018]

Hver dag bliver der uploadet 95 millioner billeder til Instagram. De fleste af dem bliver indsendt af helt normale mennesker som du og jeg.

Det betyder dog ikke, at der ikke er en masse god kommerciel værdi i de mange billeder. I denne artikel har jeg fundet tre eksempler, som du kan lade dig inspirere af, når du skal i gang med at dele dine kunders billeder på din brand-profil.

(Hvis du ikke er helt klar på hvilke regler der gælder når du vil dele andres billeder fra Instagram, så har vi skrevet en artikel om det her på bloggen)

Hvem gør det godt med brugergenererede billeder på Instagram?

Hvis jeg skal fremhæve en udenlandsk og to danske virksomheder, der gør det godt på Instagram, når det kommer til brugergenererede billeder vil jeg fremhæve AirBnB, Goodiebox. og FNUG.

AirBnB på Instagram

AirBnB gør det rigtigt godt på Instagram hvor har mange billeder direkte fra deres brugere
Med over 3.200.000 følgere er AirBnB med helt fremme, når det kommer til at interagere med deres målgruppe på denne platform. De lægger gerne flere billeder op om dagen og helst billeder, som de ikke selv har taget. De gør nemlig stort brug af brugergeneret indhold.

Hvad gør Airbnb rigtigt på deres Instagram?

 • De holder løbende øje med de brugere der tagger dem

 • De udbeder sig eksplicit permission til brug af billederne

 • De krediterer brugerne, når de bruger opslagene på deres egen Instagram-profil

Goodiebox

Goodiebox har et engageret community af brand ambasadører på Instagram

Hvis du ikke kender brandet, så kan jeg kort fortælle, at det er en dansk kosmetik virksomhed, der har bygget et koncept hvor kunderne hver måned modtager en såkaldt ”Goodiebox” pakket med nye spændende beauty-produkter. Kunderne ved ikke på forhånd hvad, der vil være i denne måneds box, og det skaber en naturlig hype hver måned når kasserne sendes ud.

Jeg er personligt selv en trofast kunde hos Goodiebox, og jeg finder det interessant at følge med i deres løbende udvikling på de sociale medier.

Hvad gør Goodiebox rigtigt på deres Instagram?

 • De engagerer deres brugere og opfordrer dem til at tagge deres virksomhedsprofil

 • De udbeder sig eksplicit permission til brug af billederne i en venlig tone

 • De kombinerer brugernes billeder med deres egen og skaber dermed en stærk brand-profil

Her har vi et eksempel på hvordan Goodiebox spørger brugerne om lov til at bruge deres billeder

FNUG

Et sidste eksempel er FNUG, som er en dansk virksomhed ejet af Charlotte Fnug Munksgaard. FNUG er ligeledes er en kosmetik virksomhed, og sælger neglelakker i alverdens farver, der ikke indeholder formaldehyd, toulene og dibutyl phthalate (DBP) samt ikke er testet på dyr.

Hvad gør FNUG rigtigt på deres Instagram?

 • De benytter brugernes billeder på Instagram og krediterer dem for dem

 • De bruger Instagram-billeder som produktbilleder på webshop

 • Har et engageret community, som snakker om hende på FNUG
  Charlotte FNUG har opbygget et helt community af neglepiger som hun kalder dem

Dagens tip: Brug Instagram-billeder som produktbilleder på din webshop

Du kender det måske selv når du shopper online - det giver en bedre idé om hvordan produktets pasform, farve m.m. er i virkeligheden, hvis produktet bruges “i aktion” på produktbillederne. Mange virksomheder der sælger tøj bruger modeller til at fremvise tøjet i levende live, så man hurtigt kan få en idé om hvordan det sidder, så man kan sammenligne med ens egne ønsker til produktet.

Dette kan du kombinere med social proof - nemlig hvis du bruger brugernes Instagram-billeder som produktbilleder på din webshop. Et rigtig godt eksempel er igen FNUG, som benytter brugernes billeder af neglelakkerne på deres produkter. For det første kan kunderne se neglelakkens farve når den kommer på neglene, hvilket giver et mere realistisk billede af farven. Dertil øges social proof automatisk, da kunderne nu kan se, at andre kunder før har købt på webshoppen.

Derfor altså to fluer med ét smæk… Prøv det af! Få godkendelse til at benytte brugernes billeder med dine produkter på og implementér dem på din webshop. Læs evt. denne artikel for at få helt styr på reglerne omkring deling af dine kunders Instagram billeder på dine egne kanaler og webshop.

Brugergenereret indhold kan være din genvej til flere salg

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen; brugergeneret indhold er en rigtig god idé!

Har du en webshop, vil jeg derfor på det kraftigste opfordre dig til at komme i gang med at implementere brugergenereret indhold på din webshop.

Vi har hos vores egne kunder set en stigning i konverteringsraten på mellem 300-400%, når vi implementerer brugergeneret indhold i form af billeder eller video på produktsiderne.

Så lad dig inspirere af disse to brands, implementér deres taktikker i dag og få flere salg i din webshop.

Rie Larsen

Om artiklens forfatter - Rie Larsen
Rie Larsen har en bachelor i webdevelopment fra Copenhagen Business Academy, endvidere har hun de seneste 3 år arbejdet, først som studenter medhjælper og efterfølgende fuldtid, i online marketing og Magento bureauer. Hun har derfor en stor ekspertise indenfor online marketing og hvordan teknikker indenfor online marketing integreres med webshop løsninger bygget i Magento.

Rie Larsen er certificeret i Google Analytics.

Vidensdeling er ikke noget vi siger
Det er noget vi gør

5 Nov 2018

Må jeg dele kundernes billeder fra instagram på min webshop?

95 millioner billeder bliver hver dag delt på Instagram. Der bliver delt billeder af smukt skummede cafe latte, nye hotte sko og eksotiske rejsemål der får tankerne til glide ud i det blå. Men hvad betyder det for dig som gerne vil sælge mere online? Alle de billeder kan betyde sælge dine produkter for dig. På Instag...

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

26 Oct 2018

Hvad er en god konverteringsrate for webshops?

Mange webshop ejere er begyndt, at fokusere på konverteringsoptimering (CRO). Ét af de primære KPI’er for CRO er makro-konverteringsraten. Konverteringsraten siger helt konkret noget om, hvor god din webshop er til at konvertere besøgende til betalende kunder. Men hvad er en god konverteringsrate for netop din branche...

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

24 Oct 2018

Title-tag får brugeren til at klikke på din webshop

Du ved allerede, at søgemaskineoptimering i dag er en central rolle af en virksomheds markedsføring, da det er vigtigt at rangere højt i søgeresultaterne for at nå bedst muligt ud til brugerne. Der er mange aspekter af søgemaskineoptimering, herunder on-page SEO som består af forskellige elementer - blandt andet title-...

Rie Larsen

Skrevet af Rie Larsen
Webudvikler @ Intelligo Denmark ApS