Konverteringsoptimering betyder flere ordrer i din webshop

— Vi løfter jeres webshops bundlinje ved at sænke den kognitive belastning for brugerne, gøre det nemmere for dem at udføre den kommercielle hensigt og gennemføre en ordre.

3 trin til at optimere din webshop

description

1. Analyse

— Ud fra en kvantitativ analyse identificerer vi hvor ordrene forsvinder ud af din webshop, og hvor de “lavest hængende frugter” skal findes.
add


mode_edit

2. Hypoteser & design

— Vi opstiller klare hypoteser og udarbejder optimerede designændringer, tekst og struktur baseret på vores indledende analyse.
add

trending_up

3. Grundig test

— Vi opsætter og afvikler datadrevne split-test for at finde frem til den vindende kombination på netop din webshop, som vi implementerer.
add
Rie Larsen

Skrevet af Rie Larsen
Webudvikler @ Intelligo Denmark ApS

Vidensdeling

Hos Intelligo går vi ind for vidensdeling, hvilket giver dig en kontant fordel. Når du samarbejder med os, deler vi alle vores gode ideer og data indsigter med dig.

Det betyder, at du sparer på udgifter til konferencer og dyre branche nyhedsbreve. Vi samler det hele for dig i en let fordøjelig og actionable form på vores blog og i de case studies, som vi sender ud til vores samarbejdspartnere.

Det gør det nemt for dig, at holde dig opdateret på hvad der sker og hvilke resultater vi har skabt for webshops der ligner din.


arrow_forward Få den nyeste viden

Har du en vækststrategi for din webshop i 2019?

2019 nærmer sig med hastige skridt. Du er sikkert i gang med at lægge budget for næste år, men hvordan skal dit budget se ud? Hvad kan du forvente dig, og hvor er de lavest hængende frugter?

Som webshopejer vil dit ultimative mål altid være at løfte omsætningen mest muligt. For dig betyder det nok ikke så meget, om det kommer ved en højere gennemsnitlig ordreværdi, flere besøgende på hjemmesiden eller højere konverteringsrate.

Jeg kunne godt tænke mig at udfordre dig lidt på netop dét med at løfte omsætningen. For hvad er nemmest i et online marked, der bliver mere og mere kompetitivt?

•   At få flere besøgende
•   At løfte den gennemsnitlige ordreværdi
•   At hæve konverteringsraten

Hvis du som webshopejer omsætter for kr 5.000.000 i 2018 og gerne vil vækste med 40% i 2019?

Mål: Omsætning på 7.000.000 kr. i 2019

Lad os først definere hvad omsætningen kommer af:

Antal besøgende x Gennemsnitlig ordreværdi x Konverteringsrate = Omsætning

Eksempel

2018: 500.000 besøgende x 500 kr. x 2% = 5.000.000 kr.

Lad os herefter kigge på, hvordan vi kan løfte omsætningen ved at skrue på de tre parametre:

Mulighed 1 - 2019: 700.000 besøgende x 500 kr. x 2% = 7.000.000 kr.

Mulighed 2 - 2019: 500.000 besøgende x 700 kr. x 2% = 7.000.000 kr.

Mulighed 3 - 2019: 500.000 besøgende x 500 kr. x 2,80% = 7.000.000 kr.

Du kan altså enten skaffe 200.000 ekstra besøgende, hæve den gennemsnitlige ordreværdi med 200 kr. eller løfte konverteringsraten fra 2% til 2.80%.

200.000 ekstra besøgende med kommercielle hensigter kan være en udfordring i det nu meget kompetitive marked for både SEO og PPC.

Ekstra kr. 200 i den gennemsnitlige ordreværdi er en udfordring, da forbrugerne er blevet meget prisbevidste. Det er helt naturligt for os at finde et produkt hos en webshop for straks derefter at sammenligne prisen på Google med konkurrerende virksomheder.

At løfte konverteringsraten fra 2% til 2.8% er ikke svært. De fleste danske webshops mangler at få styr på de helt basale ting når det kommer til konverteringsoptimering. Som et eksempel kan jeg fortælle, at vi netop har afsluttet en A/B splittest på et nyt kundeprojekt. Resultatet blev et løft i transaktioner på 161%.

Leverer vi samme resultat for din webshop, vil ovenstående eksempel betyde en omsætning på 8.450.000,00 kr. i 2019.

Andre som dig vi har hjulpet

Webshop med designerbrands

Driver du en webshop med designerbrands, så er du nok bekendt med udfordringen i, at skille sig ud fra mængden. Mange andre webshops sælger produkter, der er nøjagtigt magen til dine - så hvordan skiller du dig så ud?

Udfordring

Vi har i en 12 måneders periode samarbejdet med en webshop, der sælger kendte designerbrands til en kræsen målgruppe. Webshoppen havde indledende en dalende konverteringsrate og fandt det svært, at skelne sig ud i et voksende rødt marked.


Løsning

Gennem løbende analyser af tilgængelig kvantitativ data, sessionsoptagelser og brugertest fandt vi frem til flere områder på webshoppen, der kunne forbedres. Vi udfører løbende dataanalyse og splittest for at opstille og bekræfte hypoteser.

Vi har bl.a. arbejdet med at fortælle "Den gode historie", skabe autoritet og udvise ekspertise på webshoppen.


Resultat

Gennem et struktureret samarbejde og dialog har vi løftet konverteringsraten med 116,49% set i forhold til samme periode foregående år.

Endvidere er afbrydelsesfrekvensen under checkout-processen faldet betydeligt og gennemsnitlig sessionsvarighed steget med 38,55%.


Fysisk butik med webshop

Væksten indenfor e-commerce har været stejlt stigende de seneste år. Vi blev kontaktet af en forretning med to fysiske forretninger i Indre København. Indehaverne havde et ønske om, at optimere online tilstedeværelsen og øge omsætningen gennem e-commerce.


Udfordring

For fysiske forretninger kan springet til online være udfordrende, eksekveres det rigtig er belønningen stor. Målet kan være, at der opstår en synergieffekt mellem den fysiske forretning og webshoppen. Hvordan eksekveres dette rigtigt?


Løsning

Vi indså hurtigt, at den tidligere webshopløsning ikke stod til at redde. Vi valgte derfor i tæt samarbejde med kunden, at udvikle en ny webshop fra bunden.

Den nye webshop fungerer både selvstændigt og som touchpoint på customer journey mod de to fysiske forretninger i indre København.

Efter at have vist høj ROI på den danske platform, blev der truffet beslutning om, at udvide til det engelsksprogede marked.


Resultat

Webshoppen har i den indledende periode leveret en stigning i konverteringsrate på gennemsnitligt 39,20% hver måned, set i forhold til måneden før.

Overordnet er konverteringsraten steget med 361% sammenlignet med tidligere år før vores samarbejde.

Konverteringsoptimering - En proces

For at sikre høj kvalitet i vores arbejde, bruger vi en fast proces ved hver ny runde konverteringsoptimering. På denne måde sikrer vi, at ingen trin bliver sprunget over, og at de fundne resultater er statistisk signifikante. Det betyder for dig, at du kan stole på vores resultater.

Målet for hver runde A/B testing er at løfte din bundlinje.

Vi ser ofte fejl i implementeringen af data analyse værktøjer som Google Analytics
Styr på analyseværktøjerne

Vi sikrer os, at alt der bør trackes også bliver det. Vi går i dybden med jeres Google Analytics, Google Optimize og Google Tag Manager opsætning. Det er strengt nødvendigt for, at vi kan stole på de senere testresultater.

Desværre ser vi, at der på den ene eller anden måde er fejl i 80% af alle Google Analytics konfigurationer, som vi får adgang til.

1
Før et konverteringsoptimerings forløb igangsættes er det vigtigt at lave en grundig markedsundersøgelse
Markedsundersøgelse og webshopanalyse

Hvad er vores mål i denne fase?

Vores mål er at forstå hvem dine kunder er - ikke kun dine besøgende, men de besøgende, som konverterer til ordre.

Vi kigger nærmere på hvem de er, hvad og hvorfor de handler som de gør ud fra demografisk data, vaner og vores brede erfaring indenfor brugeradfærd.


Endvidere er vores mål, at forstå din forretning og webshop. Vi vil lære hvad der sker i din virksomhed, hvor vi ser udfordringer og hvem der varetager dine day-to-day forretningskritiske rutiner.


Hvordan foretager vi vores analyse?

Ud over at vi taler meget med dig og dine ansatte, så foretager vi følgende strukturerede analyser under gennem denne indledende fase:

 • Fuld dataanalyse for fuldt ud at forstå hvad og hvor der sker bevægelser på din webshop

 • Analyse af mouse cursor data for at se hvor brugernes mus bevæger sig, hvad de klikker på og hvor langt de scroller ned af siden. Dette gør vi for at forstå hvilke elementer på din webshop brugerne interagerer med - og hvor de undlader at interagere.

 • Sessionsoptagelser for at underbygge kvantitativ data fra vores to forrige analyser, bruger vi en kvalitativ forståelse af sessionsoptagelser fra din webshop. Forestil dig, at vi sidder bag skulderen på alle de brugere, der besøger din webshop og kigger med. Det er meget guld gemt i netop denne analyse.

 • Konkurrentanalyse for at kende din forretning, må vi også kende dine konkurrenter. Vi går derfor i dybden for at finde ud af hvor deres styrker og svagheder er.

 • Cart abandonment analyse Du mister mange salg fra indkøbskurven til bestillingssiden. Derfor går vi i dybden med dit bestillingsflow og finder her normalt mange “lavthængende frugter”.

Når vi er færdige med vores markedsundersøgelse og webshopanalyse kender vi dig, din forretning og dine kunder rigtig godt. Vi har konkret data at arbejde ud fra, og vi er nu ved at være klar til, at opstille klare testhypoteser.

2
Hos Intelligo Denmark prioritere vi det mange test hypoteser i tæt dialog med vores kunder
Testhypoteser og prioritering

Ud fra vores markedsundersøgelse og webshopanalyse er vores hold klar til at udtænke løsninger på hver af de udfordringer din webshop har. For hver udfordring vil vi komme med flere løsningsforslag og hypoteser.

I den ideelle verden kunne vi teste alle vores hypoteser samtidig. Det er bare desværre ikke sådan det er i dagens Danmark. Derfor prioriterer vi alle hypoteser i forhold til hinanden efter hvor meget energi de vil kræve at teste og hvor stor betydning de vil have for din omsætning.

De hypoteser som vi vurderer og som kræver mindst og giver det største potentiale, tester vi først imod kontrollen (din nuværende side).

3
Hvordan finder man en vinder af en splittest? Det gør man gennem grundig data analyse
Test og det at finde en vinder

Ud fra vores prioriterede hypoteser udarbejder vi varianter ud fra din nuværende webshop. Vi udfører herefter A/B splittest, hvor vores hypoteser testes direkte imod baseline, din nuværende webshop. Det foregår helt praktisk ved, at vi sender 50% af de besøgende til din side og 50% af de besøgende ser vores testhypotese variant.

Efter ca. 1 måned kan vi normalt, med udgangspunkt i videnskabelige teorier om statistisk signifikant, afsige en vinder af eksperimentet.

Vi tester normalt ikke kun 50/50, men nærmere 33,3/33,3/33,33.

Efter hver testperioder analyserer vi de fundne resultater grundigt for at sikre os, at der ikke er tale om et falsk-positivt resultat. Det er din omsætning, der er på spil. Derfor skal vi være helt sikre på, at det vi efterfølgende implementerer også er det rigtige valg.

4
Når en splittest er færdig analysere vi grundigt resultatet, og opsætter nye hypoteser. Vi kalder det at rense og gentage
Rens og gentag

Splittesting er en iterativ proces. Hver gang vi tester en hypotese, lærer vi noget nyt om dine kunder.

Det giver os derfor grundlag for, at udarbejde nye hypoteser og gennemføre nye tests, der kan løfte omsætningen på din webshop.

Du skal derfor ikke se konverteringsoptimering som en éngangsforestilling. Der er altid plads til optimering og dermed en øget omsætning.

done

Spørgsmål om konverteringsoptimering

 • chevron_right

  Hvordan beregner jeg min konverteringsraten?

  Som webshopejer vil din overordnede konverteringsrate fortælle dig, i hvor stor grad du afsætter dine varer til de potentielle kunder, der besøger din hjemmeside.

  Konkret beregnes konverteringsraten ud fra følgende formel:

  (Antal ordre / Antal besøgende)*100% = Konverteringsrate

  Hvis vi skal sætte konkrete tal på, kunne det være:

  (356 ordre / 10.000 besøgende) * 100% = 3,56%

 • chevron_right

  Hvilken konverteringsrate skal jeg være tilfreds med?

  Mange danske webshops har en overordnet konverteringsrate på 1-2%.

  Du vil altid kunne finde outliers i hver ende af en normal fordeling, så fortvivl ej hvis du møder andre webshopejere på en konference som siger, at de har 0.5% i konverteringsrate.

  Hos Intelligo Denmark har vi et internt mål om, at vores kunder skal konvertere 3.5-5%. Det mål opnår vi som oftest for vores kunder efter 12-18 måneder samarbejde.

 • chevron_right

  Hvad er en konvertering og konverteringsrate?

  Traditionelt indenfor e-Commerce / webshops referer en konvertering til en person, som har besøgt din hjemmeside og afgivet en ordre. Kort sagt, de besøgende der har givet dig penge for en service eller et produkt.

  Ud fra en matematisk vinkel er konverteringsraten den andel af besøgende, der ender med at aflægge en ordre.

  Et godt eksempel er, at din webshop har 100.000 besøgende / måned og du har 1.250 ordrer / måned. Din konverteringsrate vil så være 1,25%. Målet med konverteringsoptimering er, at løfte din samlede konverteringsrate.

 • chevron_right

  Hvorfor kan konverteringsoptimering betale sig?

  Under antagelse af, at din dækningsgrad per ordre forbliver positiv når antallet af ordrer øges, vil konverteringsoptimering betyde en forbedring af din virksomheds bundlinje.

  Før vi påbegynder et samarbejde med en ny webshop, analyserer vi grundigt hvorvidt det økonomisk kan betale sig for webshoppen at samarbejde med os. Det gør vi bl.a. ved, at analysere den nuværende dækningsgraden pr. gennemsnitlig ordre og sammenholde denne med det estimerede løft i konverteringsrate.

  Efterfølgende fratrækkes de omkostninger, der måtte være for at løfte konverteringsraten. På den måde er vi sikre på, at nye projekter bliver win/win for alle parter.

 • chevron_right

  Hvor mange interne ressourcer skal vi afsætte?

  I den indledende fase vil I opleve, at den ansvarlige for projektet i jeres virksomhed er i næsten daglig kontakt med os. Herefter stilner kontakten lidt af under testfasen og tager derefter til igen, når vi kommer til analysedelen.

  For at vi kan skabe succes for jeres webshop kræver det, at vi har en åben dialog om udviklingen hos jer, udviklinger i markedet og de indsigter vi frembringer via data.

  I vores samarbejde har vi generelt kontakt 2-3 gange pr. uge og beder vores samarbejdspartnere budgettere med 10-15 timer intern tid pr. måned.